Angsten loslaten is echt niet moeilijk. Ben je bewust dat jij niet bang bent, maar iets in jou dat gevoel opwekt.

Iedereen is wel eens bang of angstig. Een angst is niets anders dan een bundeling van bewuste en onbewuste overtuigingen die jou ervan weerhouden iets te gaan doen. Zo heb je natuurlijke overlevingsangsten wanneer ons leven in direct gevaar is. Dit zijn reele angsten. Hier gaat het over het loslaten van angsten die ons blokkeren om een gelukkig leven te leiden. Denk hierbij aan angst om te falen, om opnieuw gekwetst te worden, bindingsangst, verlatingsangst, angst voor tekort of in de steek gelaten te worden.

Hoe komen we aan onze levensangsten?
Angstgevoelens en angstige gedachten komen voort uit vervelende en traumatisch ervaren situaties en gebeurtenissen. Het gaat hierbij niet om de gebeurtenis zelf maar om de gevoelens en overtuigingen die wij aan een gebeurtenis gekoppeld hebben. Denk hierbij aan: ‘Als ik mijn mening “uit” dan wordt de ander boos.’ Of ‘Als ik nu mijn gevoel volg, gaat het weer fout.’ Of ‘Als ik mijn hart geef aan iemand dan zal deze mij ook wel weer verlaten’.

Angst en angstgevoelens kun je ook zomaar – bewust of onbewust – oppakken of overnemen van de mensen om ons heen. Ook de social media, TV kijken, de krant etc. kunnen deze oproepen.

Wanneer jouw beperkende gevoelens en overtuigingen in het dagelijkse leven getriggerd worden – door een bepaalde gebeurtenis of ontmoeting – dan verkrampt jouw lichaam en trekken de overtuigingen die daaraan zijn gekoppeld beperkende en angstige gedachten aan.

Bij sommige mensen zijn de levensangsten zo groot dat deze hun leven volledig beheersen en beperken. Zo kan bindingsangst je structureel blokkeren een nieuwe relatie aan te gaan. Of faalangst kan je demotiveren op een mooie functie te solliciteren. Hoe dan ook, angst zorgt ervoor dat je stil staat.

Geloof me, praten over angst heeft geen zin. Je krijgt hooguit wat bewustwording en leert er zo goed mogelijk mee om te gaan. Met praten over angst houd je de angst juist in stand! Regelmatig worden medicijnen ingezet om de fysieke en psychische symptomen te onderdrukken. Ook hiermee lossen we de daadwerkelijke en innerlijke oorzaak niet op. Wat helpt dan wel om van je angst af te komen?

Een angst ben je niet. Een angst is niet van jou! Iets in jou maakt je angstig. Je draagt het hooguit met je mee.

Angst zelf leren loslaten
Binnen de Body Mind Release methode zijn alle beperkende gevoelens en overtuigingen, die wij als mens bij ons zouden kunnen dragen, in kaart gebracht. Deze kan ik gericht voor jou uittesten waarbij ik je vervolgens leer deze zelfstandig en effectief los te laten. De ‘verloren’ positieve gevoelens gaan we daarnaast samen terughalen. Met als gevolg: je bent niet meer bang. En met weer een “nieuw” zelfvertrouwen in JEZELF en het leven.

Wil je meer info? Maak via deze website een afspraak voor een GRATIS intakegesprek. Dan kun je daarna altijd nog beslissen of de Body Mind Release methode iets is voor je.